Vanhaa kunnioittaen remontoitu asunto Turussa

Perinteisestä mallista poikkeavat Vieserin lattiakaivot olivat nappivalinta tässä historiallisessa asuintalossa, joka on aiemmin toiminut panimona.

Riku Hakalan nelihenkinen perhe asuu Turussa upeassa, 1800-luvun lopulla rakennettussa kodissa. Aiemmin panimorakennuksena toiminut kiinteistö on sittemmin remontointu asuinkäyttöön. Hakalan perhe on halunnut yhdistellä kodissaan sekä uutta että vanhaa. Molempiin kylpyhuoneisiin on asennettu Vieserin lattiakaivot, jotka tarjosivat perinteisten kaivojen sijaan paremmin tiloihin sopivat ratkaisut.

– Kotimme on vaimoni lapsuuden koti. Kun hänen isänsä oli aikeissa myydä tämän, niin me päätimme sitten ostaa tämän ja asettua asumaan tänne, Hakala muistelee.

– Koska tämä on tosiaan vanha panimorakennus, on tällä vähän tällaista teollista henkeä. Sen vastapainoksi halusimme tuoda kylpyhuoneisiin tiettyä seesteisyyttä ja rauhallisuutta, Hakala jatkaa.

Vieser auttoi parhaan ratkaisun valitsemisessa

Kotinsa kaluste- ja materiaalivalinnoissa perhe halua suosia laadukkaita ja aikaa kestäviä ratkaisuja. Modernien ja uusien ratkaisujen seassa näkyy kauniisti vanhaa ja alkuperäistä.

– Olemme hankkineet molempiin kylpyhuoneisiin Vieserin lattiakaivot. Toiseen valittiin Vieser Line -linjalattiakaivo ja toiseen Vieser Corner -kulmalattiakaivo. Halusimme valita sellaisen ratkaisun, joka sulautuu paremmin kokonaisuuteen, Hakala kertoo.

– Kokemuksemme mukaan nämä Vieserin lattiakaivot sopivat hyvin myös saneerauskohteisiin. Asentajilla ei ollut mitään ongelmia. Saimme Vieseriltä hyvin apua sekä teknisten ratkaisujen että ulkonäön ja designin osalta, Hakala kiittelee.

Lue lisää linjalattiakaivon helposta asentamisesta

Puhtaanapito on hyvin helppoa

Hakalan omien sanojen mukaisesti perhe on varsin tyytyväinen lopputulokseen – se näyttää ja tuntuu siltä, miltä suunnitteluvaiheessa ajateltiinkin.

– Lattiakaivot ovat osoittautuneet myös käytännössä aivan nappivalinnaksi, sillä puhtaanapito on hyvin helppoa, Hakala kuvailee.

– Jos omaan uuteen tai remontoituun kylpyhuoneeseensa ei halua sitä normaalia neliskanttista ritilää keskelle lattiaa, niin tämä on sille erinomainen vaihtoehto, Hakala summaa.

Jos omaan uuteen tai remontoituun kylpyhuoneeseensa ei halua sitä normaalia neliskanttista ritilää keskelle lattiaa, niin tämä on sille erinomainen vaihtoehto

Riku Hakala

Referenssit

Yksityisasunto, koti entisessä panimossa

Katso esittely