Kylpyhuoneet sisustuksen ehdoilla

Tuusulan asuntomessuilla, kesällä 2020, nähtiin paljon inspiroivia kylpyhuoneita. Pikkupolku Moderni -nimisen kohteen kylpyhuoneissa käytettiin rohkeasti luovia ratkaisuja.

Pikkupolku Moderni -talossa oli käytetty runsaasti värejä ja puuta sisustuksen yksityiskohdissa. Kohteen kylpyhuoneissa leikiteltiin linjalattiakaivoilla ja kauniina kokonaisuutena toteutettu sisutus olikin tämän kodin kantava teema.

Alakerrassa, kulmikkaiden harmaiden laattojen kuviot jatkuivat yli lattiakaivon kannen, jossa laatoittava Vieser Line -linjalattiakaivo piiloutui hauskaan laattakuvioon. Kylpyhuoneen valaistu ja syvennetty shampoohylly pääsi hyvin esille, kun laatoitus voitiin jatkaa yhtenäisenä. Tämän mahdollistaa lattiaan toteutettu yhdensuuntainen kaato, joka tässä kylpyhuoneessa tehtiin kohti takaseinää. Näin saatiin kokonaiset laatat ja yhtenevä kuvio jatkumaan suihkutilan lattiasta seinään.

Yläkerran kylpyhuoneessa näytti ensin siltä, ettei lattiakaivoa ole ollenkaan. Kaivot onkin kekseliäästi toteutettu lattiaan sulautuvilla, mattamustilla, rosterisilla Vieser Line -linjalattiakaivoilla. Kaivot mukailevat saunan lasiseinää, asettuen kylpytilan ja saunan väliin. Tällöin suihkutilassa on voitu toteuttaa kaunis lattia suurella laatalla, kaatojen viettäessä kylpyhuoneen ja saunan väliseen ”ojamaiseen” kaivojonoon.

Kohteen kylpytiloissa ratkaisut on toteutettu visuaalisuus edellä.Tällöin on tehty valintoja, joissa on vältytty isojen laattojen leikkauksilta kaivon ympärille tai kaivon itsensä tuomista näkyväksi elementiksi. Tämä tapa on erityisen toimiva silloin, kun kylpyhuoneeseen on suunniteltu muita, katsetta vangitsevia yksityiskohtia tai isompia kokonaisuuksia.

Pikkupolku Modernin kaunis, vaalean puun sävyinen sauna, seinän kokoisen lasin takana nousee kauniisti päärooliin, hillityn sävyistä kylpyhuonetta vasten. Alakerran kylpyhuoneessa taas veikeän kulmikas laatoitus ja valaistu hylly saavat tilaa nousta näkyville, muutoin rauhallisessa kokonaisuudessa.

Vaikka linjalattiakaivo sijoitetaan tyypillisesti seinän viereen, sen sijoituksessa on monta mahdollisuutta. Kaikki asennustavat ovat yhtä toimintavarmoja ja turvallisia vesieristyksen suhteen. Asiakas voikin tehdä päätöksen kaivon paikasta täysin visuaalisin perustein. Kylpyhuoneessa riittää hyvin yksi lattiakaivo, sillä Vieser Line -ratkaisun kanssa yhteensopiva Vieser One lattiakaivon äärimmäisen tehokas virtaama riittää helposti kahdelle suihkulle.

Oletko LVI- suunnittelija tai -asentaja? Vieser Linen asennus on helppoa ja jatkoelämä ratkaisun kanssa huoletonta ja toimivaa. Kaivon puhdistusväli on pitkä ja toimenpide, kun sen aika joskus tulee, yksinkertaisen helppo. Voit tutustua Vieser Line -linjalattiakaivon asentamiseen katsomalla lyhyen asennusanimaatiomme, joka kiteyttää asennuksen ja havainnollistaa sen päävaiheet.