Linjalattiakaivo pelasti kylpyhuoneunelman

Kylpytilan todellinen muodonmuutos. Yhteistyö Muotoseikka-blogin kanssa.

Haaveena suuret laatat

Muotoseikka-blogia ylläpitävä viestintäalan ammattilainen Vilja asuu pientaloyhtiössä, jossa edessä oli tuttu tilanne; märkätilojen remontti.  Kun taloyhtiössä toteutetaan remonttia, voi edessä olla paljon rajoituksia ja ristiriitoja taloyhtiön ja asukkaiden oman näkemyksen välillä.

Tässä tapauksessa unelmana oli kylpytilan suuret laatat, jotka jatkuisivat yhtenäisinä lattia- ja seinäpinnoilla. Tämä toi kuitenkin omat haasteensa lattiakaivon suhteen, sillä perinteinen pieni lattiakaivon kansi voi olla suurten laattojen kanssa visuaalisesti haasteellisempi toteuttaa, ja pintojen yhtenäisyys saattaa kärsiä.

Ongelma ja sen ratkaisu

Suurten laattojen kanssa ainoaksi vaihtoehdoksi tuli siis linjalattiakaivo, mutta tilanne ei ollut lainkaan yksinkertainen. Tässä tilanteessa linjalattiakaivoa ei voinutkaan sijoittaa seinän viereen, ja alunperin ajatellun toimittajan linjalattiakaivoon laatan paksuuskaan ei riittänyt. Lisäksi olisi vaadittu kokonaan uusi LVI-suunnitelma, joka olisi korottanut remontin hintaa merkittäväksi.

Pelastajaksi muodostuivat valveutunut urakoitsija ja erittäin kokenut laatoittaja. Heiltä tuli ajatus käyttää Vieserin linjalattiakaivoa, joka ratkaisi monta ongelmaa yhdellä iskulla. Vieser Line -linjalattiakaivo voidaan joustavasti sijoittaa mihin tahansa kylpytilan lattiassa, ja mitään poikkeavaa kaivojärjestelmää ei tarvita, koska Vieser Line on yhteensopiva kaikkien Vieserin peruskaivojen kanssa. Unelmien kylpyhuone oli siis toteutusta vaille valmis.

Toiminnallisuus lisääntyi aivan valtavasti ja onhan Vieserin linjalattiakaivo todella kaunis. Onhan se niin, että silloin, kun tuote ratkaisee teknisiä haasteita ja on visuaalisesti kaunis, käsissä on erityisen onnistunut ratkaisu.

Vilja, asukas ja Muotoseikka-blogin ylläpitäjä

Toteutus oli huolellisen suunnittelun arvoinen

Uutta LVI-suunnitelmaa ei siis tarvittu, ja kaikki asianosaiset olivat vakuuttuneita järjestelmän toimivuudesta. Myös saunassa voitiin jatkaa samaa suurten laattojen teemaa, ja kaivojen väliin tehtiin yhtenäinen kaatoalue eli ns. ojajärjestelmä.

Vieserin kaivojen asentaminen alkoi lattiakaivojen paikkojen tarkalla mittauksella. Nämä perinteiset lattiakaivot valettiin kylpyhuoneeseen ja saunaan oikeille paikoilleen. Sen jälkeen kokenut laatoittaja teki käsin valut ja kaadot koko tilaan. Kaadot ohjattiin seiniltä kohti kaivoja. Kun vesieristys oli tehty, päästiin aloittamaan laatoitus, ja laatoitettava Vieser Line -kansi toteutettiin samalla laattajaolla kuin lattiassa yhtenäisen pinnan aikaansaamiseksi. Lopputulos oli upea.

Huoletonta kaivoelämää

Kylpytila on nyt ollut jonkin aikaa valmiina, ja linjalattiakaivo on hoitanut tehtävänsä erinomaisesti. Leveä kaivo imaisee vedet pois lattialta nopeasti, eikä vesi karkaa suihkualueen ulkopuolelle. Erinomainen virtausteho pitää huolen siitä, että kaivoa ei tarvitse puhdistaa usein. Ja kun puhdistuksen aika tulee, se käy helposti ja turvallisesti.

Vaikka välillä remonttiratkaisuja joutuu hetken etsimään, omista kylpyhuoneunelmista kannattaa pitää kiinni. Arkipäivän ylellisyys voi olla joskus pienen pohdinnan arvoista. Tämäkin saneeraus todisti, että Vieser Line todella on  joustava ja helppo valinta haastavampaakin kohteeseen. 

Voit lukea koko tarinan kylpyhuoneremontista ja lattiakaivojen valinnasta Muotoseikka-blogin sivuilta, täältä.

Referenssit

Yksityisasunto, rivitalon remontti Helsingissä

Katso esittely