Hotel Runo hurmaa Porvoossa

Vanhankaupungin portille aukesi kaunis boutiquehotelli.

Sisustus jo nähtävyys itsessään

Porvoon vanhankapungin satavuotias Valtimontalo on nähnyt historiansa aikana paljon. Se on toiminut niin kirjapainona, pankkina kuin elokuvateatterinakin. Nyt talo on herännyt hurmaavasti henkiin kun uusi boutiquehotelli Runo avasi kesän alussa ovensa.

Jo pelkkä historiallisen rakennuksen ulkoasu houkuttelee astumaan sisään, mutta Joanna Laajiston luoma sisustus on todellinen nähtävyys itsessään. Historiaa kunnioittavat yksityiskohdat sulautuvat upeisiin kokonaisuuksiin, ja lopputulos on samaan aikaan huikaisevan tyylikäs ja kodikkaan rento.

Suurten laattojen upea yhtenäisyys

Runon huoneet jatkavat hotellin tyyliä ja niissä vieras voi aistia viehättävän seesteisen tunnelman. Kylpyhuoneisiin on luotu spa-henkeä rauhoittavien pintojen ja tyylikkäiden yksityiskohtien myötä. 

Kotimaisuus oli suuressa roolissa, kun suihkutilaan valittiin Vieser Line -linjalattiakaivot. Laatoitetut kannet sulautuvat kokonaisuuteen upeasti. Seinien suuret eläväpintaiset laatat jatkuvat lattiapinnassa ja Vieserin linjalattiakaivo mahdollisti laattojen saumattoman kokonaisuuden. Lattiakaivo erottuu vain eleettömästi kauniista laattapinnasta, mutta hoitaa työnsä moitteettomasti ja huomaamatta.

”Valitessani laatoitettuja linjakaivoja, eivät vaihtoehdot olleet laajat, mutta valintakriteereiksi nousivat kaivon huoltotarpeet, asennusteknisyys sekä esteettisyys. Vieser oli näissä kriteereissä vahvin vaihtoehto ja siten päädyimme heihin.

Myöhemmin löysimme Vieseriltä myös muita kaivomalleja, jotka sopivat täydellisesti eri tilojemme tarpeisiin. Myynti- ja asiakaspalvelu Vieserillä oli myös mieleenpainuvaa.”


Erkka Hirvonen, CEO & General manager
Runo Hotel 

Suomen kekseliäin ”kylmävesiallas”

Hotel Runon ullakolta löytyy todellinen helmi, eli Attic Sauna, jonka maalaismainen saunaelämys on kaikkien vieraiden käytössä. Tämäkin tunnelmaa henkivä tila on täynnä esteettisiä ja nerokkaita yksityiskohtia. 

Suihkutilaan on tehty varsin kekseliäs ”kylmävesiallas” ämpärisuihkun muodossa. Ja kokonaisuuden kruunaa Accoya-puinen Vieser Square -lattiakaivon designkansi. Tila ruokkii kaikkia aisteja, sillä mikä olisi sykähdyttävämpää kuin seistä lämpimän, miellyttävän puukannen päällä samalla kun kylmä vesiputous raikastaa saunojan löylyjen välillä.

Muotoilun ja toimivuuden liitto

Muotoilu on aina ollut osana kaikkea toimintaamme. Kuten tässäkin kohteessa voi todeta, lattiakaivonkansi ei ole pelkkä tekninen ratkaisu, vaan se voi olla osa näyttävää kokonaisuutta — kaunis ja ajaton muotoilutuote.

Vaikka panostamme designin saralla ajoittain hyvin rohkeisiinkin ratkaisuihin, emme missään vaiheessa ole suostuneet kompromisseihin toimivuuden suhteen. Hotellissa tämä ominaisuus korostuu entisestään. Kylpytilaratkaisujen on oltava toimintavarmoja ja helppohoitoisia. Tähän toimivuuteen perustuvat sekä designkantemme, että niiden alta löytyvät luottokaivomme.
Helppoja asentaavaivattomia puhdistaa.
Tuomme ylpeinä oman kotimaisen palamme osaksi tätä kaunista ja historiallista kokonaisuutta.

Haluatko tietää lisää?
Lauri Hiilinen Design Sales Manager Arkkitehdit ja rakennuttajat +358 40 775 1455 lauri.hiilinen@vieser.fi

Referenssit

Hotel Runo

Katso esittely