Turun Pääskynpesän kylpyhuoneet rakennettiin turvallisesti suoraan tehtaalla

Kohteessa on käytetty YIT:n ja elementtitehtaan yhteistyössä kehittämiä uusia kylpyhuone-elementtejä, jotka rakennetaan asennusvalmiiksi tehtaalla.

Turun Pääskyvuoren kaupunginosaan rakentuu parhaillaan uusi YIT:n kerrostalokohde, asunto-osakeyhtiö Turun Pääskynpesä. Pääskynpesän seinien sisältä tulee löytymään niin perheasuntoja kuin kompakteja yksiöitäkin. Asuntojen kylpyhuoneet on toteutettu YIT:n uusilla elementtituotteilla. Lattiakaivoiksi valittiin Vieserin kotimaiset linjalattiakaivot, jotka mahdollistavat vain yhden suuntaiset kaadot ja isommat lattialaatat. 

– YIT on lähtenyt kehittämään uutta kylpyhuone-elementtituotetta, jossa on etsitty uudenlaisia innovatiivisia ratkaisuja. Matkan varrella Vieser löytyi meille kumppaniksi kehittämään tähän kohteeseen sopivan linjalattiakaivon, kertoo YIT:n asumisen talotekniikan suunnittelupäällikkö Aki Pirttijärvi

– Vieserin eduksi katsottiin heidän palvelualttiutensa ja sopivan hintainen tuote hyvillä ominaisuuksilla, Pirttijärvi jatkaa.

Vieserin etu on palvelualttius ja tuotteiden hyvät ominaisuudet
Turun Pääskynpesässä on käytetty valmiita kylpyhuone-elementtejä

Tehdasolosuhteet takaavat turvallisuuden

Turun Pääskynpesässä on käytetty sellaisia valmiita kylpyhuone-elementtejä, jotka valmistetaan tehtaalla. Kylpyhuoneet kootaan siellä osista täysin valmiiksi, suojataan säältä ja asennetaan sitten kohteessa rungon mukana suoraan paikalleen. Sen jälkeen avataan valmis kylpyhuone-elementti, jossa kaikki tarvittava on jo paikoillaan. 

– Etuna tällaisessa toteutuksessa on se, että elementti on tehty tehdasolosuhteissa täysin valmiiksi turvallisesti, Pirttijärvi painottaa.

”Kylpyhuoneista erikoisia tekee se, että normaalisti kylpyhuoneissamme on kaksi pyöreää kaivoa, jotka rajoittava laattavalintojamme. Nyt käytimme vain yhtä linjalattiakaivoa, joka mahdollistaa yhden suunnan kaadot ja voimme käyttää isompia lattialaattoja”

Aki Pirttijärvi, YIT:n asumisen talotekniikan suunnittelupäällikkö

Vieser Line on täysin kotimainen tuote

Design ja kotimaisuus tärkeitä

Linjalattiakaivon valinta olikin siis ennen kaikkea ulkonäkökysymys. Monet asiakkaat pitävät hieman isommista lattialaatoista ja niiden tuomasta yleisilmeestä.

– Toivon mukaan asukas ei huomaa tehtaalla tehtyä modulaarista ratkaisua muuten kuin siinä, että se on laadukkaampi. Toivon mukaan hän sen sijaan huomaa linjalattiakaivon ja ne hienot laatat, jotka se on mahdollistanut, Pirttijärvi hymyilee. 

– Designilla on todella iso merkitys asukkaillemme. Tämä Turun Pääskynpesä on kuluttajille myytävä tuote, joten ulkonäöllä on iso merkitys. Myös Vieserin kotimaisuudella on painoarvoa.

Vieser Line -linjalattiakaivo on yhteensopiva kaikkien Vieser One lattiakaivojen kanssa. Tässä kohteessa linjalattiakaivojärjestelmän kaivoksi valikoitui Vieser One Extra matala lattiakaivo. Tämä, vain 69 milliä korkea, virtausominaisuuksiltaan tehokas ja kompakti kaivo soveltuu erinomaisesti kohteisiin, jossa rakenteen matala tila on haasteena.

Referenssit

As Oy Turun Pääskynpesä

Katso esittely