Tyylillä vaalittu 50-luvun unelma

Helsinkiläinen pariskunta remontoi suvussa kulkeneen 50-luvulla valmistuneen arvokodin ajan tyylille uskollisesti, viihtyisän kodikkaalla ilmeellä.

Koti vaalii historiaa

Jotkut kodit säväyttävät ensi silmäyksellä. Tämä upea 50-luvun talo Helsingin Munkkiniemessä on täynnä uniikkeja, alkuperäisiä yksityiskohtia ja aitoa 50-luvun henkeä. Jo talon portaat ja ulko-ovi kertovat talon historiasta ja säväyttävät tinkimättömällä muotokielellään ja laadullaan.

Alkuperäiset lattialistat ja marmoriset ikkunalaudat ovat hyvä esimerkki talon omistajien halusta vaalia kodin historiaa.

Mennyt ja nykyisyys käsi kädessä

Talo on täynnä kauniita ajalleen tyypillisiä yksityiskohtia, kuten vaihtelevia portaikoita ja syviä ikkunalautoja, joita vain vanhemmissa taloissa näkee. Myös talon sisustus on tarkkaan harkittu ja uskollinen alkuperäiselle tyylille. Talon isännällä on paljon lapsuuden muistoja omien isovanhempiensa ajoilta ja remontilla onkin herätetty henkiin arvotalon todellinen olemus ja sitä kautta säilytetty sen alkuperäinen tunnelma.

Nykyään talo on samalla myös suurehkon lapsiperheen koti, jossa arjen toimivuus, moderni talotekniikka ja pinnan alta löytyvät ratkaisut tuovat asumiseen helppoutta ja viihtyvyyttä.

Ylellinen Spa

Kodin yksi aarteista on alimman kerroksen Spa-osasto, jonne pyrittiin luomaan todellinen keidas rentoutumiseen, mutta myös tilava ja toimiva saunaosasto vapaa-ajan tilojen yhteyteen. Tässä kylpyhuoneessa kattoa hallitsee talolle ominainen tumma puurimoitus ja sitä toistaa upeasti lattiassa puurimoitettu Kebony-puinen Vieser Dot -designlattiakaivonkansi. Muutoin tila henkii rauhallisen vaaleita hiekan sävyjä, ja yhdessä suuren ammeen ja upotettujen sadesuihkujen kanssa tilava kylpyhuone on sekä kiehtovan ylellinen että  rauhoittavan seesteinen.

Visuaalinen valinta

Vieser Dotin ympärillä suuret lattialaatat on leikattu segmentteihin, ja saatu näin kaunis ja tasainen laattajako sekä toimivat kaadot. Pyöreä Dot-kansi ottaa lattiassa näkyvän roolin kylpyhuoneen sisustuksessa ja toimii katseenvangitsijana suurten vaaleiden laattojen kanssa.

Suihkutilan taustalla on mielenkiintoinen, 50-lukua henkivä kapea pystysuuntaan ladottu ”sormilaatta”, joka muodostaa kauniin kehyksen suihkujen alueelle. Vieser Dotin alla oleva kaivo toimii tehokkaasti myös molempien suihkujen ollessa päällä, joten puukannen valinta voitiin tehdä täysin visuaalisin perustein ja täydentämään tämän kylpyhuoneen tinkimätöntä tyyliä.

Designia toimivuudesta tinkimättä

Suuret puukannet, kuten tässä nähty Vieser Dot, on valmistettu Suomessa ekologisesti ja myrkyttömästi. 

Vieser on panostanut viime vuosina entistä vahvemmin suomalaisen designin tuomiseen osaksi kylpyhuoneiden lattiaratkaisuja. Vaikka valintamme designin saralla ovat olleet ajoittain hyvin rohkeita ja valtavirrasta poikkeavia, emme missään vaiheessa ole suostuneet kompromisseihin toimivuuden suhteen.

Tämä mahdollistaa upeiden visuaalisten ratkaisujen tekemisen toimivuudesta tinkimättä. Lopputulos voi silloin olla näin henkeäsalpaavan upea.

Referenssit

Yksityisasunto, 50-luvun omakotitalon saneeraus

Katso esittely