Kaunis hirsitalo rakentuu luontoa mukaillen

Jontte Valosaari arvosti Vieserissä kotimaisuutta ja helppoutta.

Siuntioon kauniille ja luonnonläheiselle tontille rakentuu parhaillaan komea hirsitalo. Jontte Valosaari on rakentanut tulevan kotinsa alusta asti itse saadakseen juuri sellaisen kokonaisuuden kuin haluaa. Materiaalivalinnoissaan mahdollisimman paljon kotimaisia toimijoita suosinut Valosaari päätyi lattiakaivojen osalta Vieseriin, joka tarjosi helposti asennettavan ja tyylikkään ratkaisun.

Valosaari on palomies, laulaja ja kahden lapsen isä. Ennen rakennusprojektin alkua hän mietti useita erilaisia vaihtoehtoja aina kerrostaloasunnoista valmiisiin omakotitaloihin. Mikään ei kuitenkaan tuntunut omalta, sillä hän kaipasi lähelle luontoa rauhalliselle alueelle. Koska Valosaari on rakentanut aiemminkin itse, tuntui rakennusprojekti lopulta ainoalta oikealta vaihtoehdolta.

– Halusin mahdollisimman luontoa mukailevan, muovittoman, allergiavapaan ja muutenkin sisäilmaltaan hyvän talon. Sen takia päädyin hirsitaloon, Valosaari perustelee.

”Asennus oli helppoa ja selkeää”

Materiaali- ja tuotevalintoja tehdessään Valosaari on halunnut suosia mahdollisimman paljon kotimaisia toimittajia. Se oli myös yksi Vieserin valintaan vaikuttanut seikka. Kotimaisuuden lisäksi valintaan vaikuttivat muun muassa helppo asennettavuus sekä mitoiltaan juuri sopiva linjalattiakaivo. 

– Minulle suositeltiin Vieseriä, enkä oikeastaan lopulta mitään muita ratkaisuja sitten edes miettinyt, kun asiaan perehdyin. Vieseriltä löytyi monta juttua, mitkä mätsäsivät minulle tosi hyvin. Ajatuksissani oli vetää kylpyhuoneen lattia 800mm x 800mm lattialaatalla ja ajattelin, että Vieserin 800mm linjalattiakaivo voisi olla paras mahdollinen ratkaisu tämän ajatuksen tueksi, Valosaari muistelee. 

Asentamisen helppous ylitti kyllä odotukseni. Voin lämpimästi suositella Vieseriä nimenomaan asentamisen ja puhdistamisen helppouden takia.

Jontte Valosaari

Vieser Line -linjalattiakaivomallisto
Lue Vieser Line -kaivon helposta asentamisesta

Vieserin tuotteet olivat Valosaarelle tuttuja myös aiemmista rakennuskohteista. Hän oli asentanut itse aiemmin esimerkiksi Vieserin peruslattiakaivoja. Linjalattiakaivon asennus oli helppo, koska se sopi suoraan peruskaivoon.

– Ei siinä tarvinnut muuta kuin katsoa vähän eri tavalla korkoja, jotta mennään varmasti lattian kanssa oikeassa korossa. Asennus oli helppoa ja selkeää, kun ohjeet olivat hyvät. Suomalainen mieshän ei yleensä lue ohjeita, mutta nyt minä luin. Sieltä sain sen lopullisen tuen ennen asennusta ja hyvin simppeliä se sitten olikin, Valosaari hymyilee. 

Rakennusprojekti on tällä hetkellä aivan loppusuoralla. Kaikki on mennyt toistaiseksi erittäin hyvin.

– Isommilta ongelmilta ollaan vältytty, eikä matkalla ole ollut juurikaan murheita. Kaiken kaikkiaan projekti on mennyt hyvin, Valosaari iloitsee. 

Yhteistyö Vieserin kanssa oli sujuvaa prosessin kaikissa eri vaiheissa aina valinnoista asennukseen. Asiakaspalvelu oli valmiina auttamaan aina, jos jotakin kysyttävää ilmeni.

Linjalattiakaivon yksi etu on esimerkiksi puhdistettavuus. Se on todella helppo puhdistettava. Ei minulla lopulta siis ollut kahta sanaa sen suhteen, että mikä valinta lattiakaivojen suhteen tulee olemaan.

Jontte Valosaari