Jens Persson, Niklas Wennström

Vieser ja Sluta Riv yhteistyöhön

Uniikeista designkaivonkansista ja korkealaatuisista lattiakaivoista tunnettu Vieser on aloittanut yhteistyön ruotsalaisen Sluta Riv -nimisen yrityksen kanssa rakennusteollisuuden kielteisten ympäristövaikutusten vähentämiseksi.

Uuden yhteistyön myötä Vieserin lattiakaivojen vedeneristyslaipat voi pian tilata Sluta Riv: in NFC-sensoreilla (Near Field Communication) varustettuina, Ruotsissa. Sensoreiden avulla epätoivottu kosteus vedeneristyksen alapuolella voidaan havaita helposti haluttuna ajankohtana. Kyky mitata luotettavasti lattian alla kosteutta tarjoaa myös mahdollisuuden osittaiseen korjaukseen sen sijaan, että kylpyhuoneet uusittaisiin kokonaan. Sensorien avulla on mahdollista mitata kosteutta ilman näytteenottoa, jossa hajotetaan kylpyhuoneen lattian rakenne. Sensoreita valmistaa Ruotsissa InviSense, jota Sluta Riv edustaa.

”Näemme yhteistyön loistavana mahdollisuutena tehdä oma osamme terveemmän ja kestävämmän tulevaisuuden puolesta”, sanoo Vieserin toimitusjohtaja Annika Jyllilä-Vertigans.

Ympäristöystävällinen ja kustannuksia säästävä

Svensk Försäkring -järjestön mukaan ruotsalaisten kotitalouksien kustannuksiltaan suurimmat vahingot ovat vesivahinkoja.  Niiden kokonaismäärä oli Ruotsissa vuonna 2021 hieman yli 3,9 miljardia Kruunua. Ruotsin vesivahinkokeskuksen raportin mukaan 29 prosenttia kylpyhuoneen lattiassa tapahtuvista vahingoista tapahtuu lattiakaivon läheisyydessä. Tällä yhteistyöllä, Vieser haluaa tarjota ratkaisun paikkakorjauksen avulla rakennusmateriaalien ja energian säästämiseen sitä kautta vaikuttaa rakennuksen hiilijalanjälkeen.

”Haluamme aina työskennellä älykkäämmin, ja tämä on meille hyvä tapa kehittyä. Mahdollisten vahinkojen havaitseminen ajoissa ja osittaisen korjauksen mahdollisuus säästää miljoonia kruunuja vakuutusyhtiöille, asunnonomistajille ja kiinteistöyhtiöille”.

Jens Persson, Head of Sales Scandinavia, Vieser

”Osittaisilla korjauksilla kaikki osapuolet voittavat. Uusien materiaalien aiheuttamat ympäristövaikutukset ja päästöt vähenevät, ja ratkaisu on myös kustannustehokas. Tavallisessa kylpyhuoneessa osittainen korjaus on noin 100 000 kruunua halvempi toteuttaa, verrattuna siihen, että koko kylpyhuone puretaan”.

Niklas Wennström, CEO Sluta Riv

Kestävä ja helppokäyttöinen

Vieser lisää Linköpingin yliopiston kehittämiä ja RISE:n testaamia sensoreita lattiakaivojensa vedeneristyslaippaan, ja jotka ovat yhteensopivia Vieser tuotteille: Vieser One, Vieser Line, Vieser Dot ja Vieser Square. Sensorit koostuvat kosteusherkästä materiaalista, joka imee vesimolekyylejä, jotka puolestaan pystytään havaitsemaan kosteusskannerin avulla. Sensorien säilyvyysaika on erittäin pitkä ja ne onkin suunniteltu kestämään tilojen tyypillisen käyttöiän ajan.

Edellyttäen, että sensori on asennettu oikein, mittauksen voi tehdä helposti suoraan lattian pinnalta. Asukkaille ja esimerkiksi uusien asuntojen ostajille tämä on helppo ja vaivaton ratkaisu: Paristoja, sähköä tai erillistä tilausta ei tarvita. Mittaustulos antaa tilanteesta varmuuden ja tuo mielenrauhaa asunnon omistajille.

Sensoriratkaisua tullaan ensin pilotoimaan Vieserin tuotteiden yhteydessä Ruotsissa. Sieltä saatujen kokemusten pohjalta toimintaa voidaan laajentaa muihinkin markkinoihin.

Vieser esitteli  sensoreita yhdistettynä Vieser Line lattiakaivoratkaisuun Nordbygg -messuilla Tukholmassa 26.-29.4.2022.  

Lisätietoa:

Jens Persson
Head of Sales Professional, Scandinavia
+46 703 90 20 42, jens@vieser.se

Niklas Wennström
CEO, Sluta Riv
niklas.wennstrom@slutariv.se

Anna Elo, Head of Marketing and Communications, +358 40 581 2567, anna@vieser.fi/fi

Vieser tarjoaa uniikkeja designkansia ja korkealaatuisia lattiakaivoratkaisuja rakennusalan ammattialaisten ja sisustussuunnittelijoiden tarpeisiin sekä kodinomistajien inspiraatioksi ja iloksi. Vieserin tuotteita on valmistettu Pohjanmaalla, Suomessa jo vuodesta 1973. Vieser -lattiakaivoja on asennettu noin 7 miljoonaa kappaletta ja Vieserillä on toimintaa Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Virossa.

Jens Persson, Niklas Wennström
Jens Persson ja Niklas Wennström Nordbygg messuilla