Vieser Tukholman huonekalu­messuilla 5.-9.2.2019

Vahvat suunnittelijanimet Vieser x Durat messuosaston takana:
Linda Bergroth, Saku Sysiö ja MOST Collective

Suomalaiset designtuotevalmistajat Durat ja Vieser saivat houkuteltua palkitun ja tunnustetun suunnittelijan, Linda Bergrothin toteuttamaan yritysten yhteisen messuosaston Stockholm Furniture Fair 2019 -tapahtumaan.

Keväällä lanseerattu art deco -henkinen DURAT Palace -komposiittimateriaalimallisto ja siitä valmistetut Vieserin linjakkaan näyttävät uudet lattiakaivot innoittivat Lindan luomaan upean, värikylläisen ja runsaan messuosaston, joka henkii itämaista mystiikkaa yhdistettynä skandinaaviseen funktionalismiin.

Twist the norms -sloganin siivin osastolla esitellään kylpyhuoneen uusia, kestävää kehitystä tukevia, ylellisiä kylpyhuonemateriaaleja ja modernia lattiakaivodesignia. Osastolta löytyy vinkkejä persoonallisiin kylpyhuoneratkaisuihin, jotka kestävät kauas tulevaisuuteen.

Säihkettä sisustukseen

Durat Palace syntyi, kun kansainvälisen suunnittelutoimisto MOST Collectiven suunnittelijat Kaori Pi ja Geert Decock löysivät kierrätysateriaalista valmistettavan suomalaisen Durat-komposiittimateriaalin. Ekologinen tuote innosti suunnittelijaparin luomaan skandinaavisen pelkistettyyn Durat-konseptiin uuden värimalliston. 

”Durat Palacen ydin ovat luonnon väripigmenteistä valmistetut, himmeästi säihkyvät väripilkut. Väripigmentit valmistetaan hollantilaisella, 1700-luvulla perustetulla väritehtaalla, joka toimii vanhan tuulimyllyn suojissa. MOSTin lähtökohtana on edesauttaa kestävää, ympäristöä säästävää suunnittelua, jonka muotoilu kestää ajanhammasta” Kaori ja Geert kertovat. 

Lattiakaivon kannet osaksi sisustusta

Vieserin näyttävä ja sisustusta hienosti täydentävät uudet Vieser Dot -, Vieser Square – ja Vieser Line -lattiakaivomallistot ovat syntyneet Aivan – Nordic design and innovation agencyn Saku Sysiön suunnittelupöydällä. 

”Halusin lähteä muuttamaan ajattelua ja luoda lattiakaivon kannet, jotka inspiroivat ja uudistavat tapaa suunnitella, käyttää ja päivittää kylpyhuonetta. Ulkonäon lisäksi minulle on tärkeää muotoilu, joka tuntuu hyvältä jalan alla”, Saku kertoo lähtökohdistaan.

Vieserillä on 45 vuoden kokemus markkinoiden turvallisimman lattiakaivojärjestelmän luojana. Inspiroivan muotoilun perustana onkin aina ensiluokkainen luotettavuus ja asennuksen ja huollon helppous.

Kätevän tekniikan ansiosta se on nopeasti asennettavissa ja helposti puhdistettavissa.

Durat – kestävän kehityksen edelläkävijä

Durat on komposiittimateriaali, jonka raaka-aineesta noin 30 prosenttia on uusiomuovia. Tuote itsessään on sataprosenttisesti kierrätettävää. Näyttävyytensä ja kestävyytensä ansiosta se soveltuu keittiöihin, kylpyhuoneisiin, ravintoloihin, myymälöihin, laboratorioihin ja laivoihin.

Durat valmistetaan murskaamalla uusiomuovi rakeiksi, joista syntyy tuotteen omaleimainen, elävä, kolmiulotteinen pinta, jonka kosketustuntuma on ylellisen silkkinen ja lämmin. Materiaali valetaan levyiksi ja erilaisiksi ammeiksi ja altaiksi. Duratista on saatavana lähes kolmesataa eri värisävyä ja yhdeksää erilaista kuosia. Materiaali on äärimmäisen kestävää ja se on uudistettavissa kevyesti hiomalla.

Durat on suomalainen innovaatio ja se valmistetaan Suomessa. Duratin toiminnan lähtökohtana on ollut yli kahdenkymmenen vuoden ajan kierrätyksen ja huippumuotoilun yhdistäminen.

Vieser – Simply Smart Living 

Vieser on ollut jo 40 vuotta edelläkävijä turvallisten ja fiksujen  viemäri- ja kylpyhuoneratkaisujen kehittäjänä. Vieseriläisten tavoitteena on tuottaa arkea helpottavia ja sisustajaa insipiroivia tuotteita kylpyhuoneisiin. Vieser tarjoaa innovatiivisia lattiakaivovaihtoehtoja, jotka täyttävät ja useimmiten jopa ylittävät sekä ammattirakentajien että loppukäyttäjien odotukset.

Vieser on osa Serres Group – yritysryhmää, jonka ensimmäinen osa on perustettu jo vuonna 1973. Serres Grupin nettomyynti oli noin 55 miljoonaa euroa vuonna 2017. Yhtiö työllisti viime vuonna yli 350 työntekijää.