Erikoisvesilukko Vieser Smart Clean tekee pesualtaan vesilukon puhdistuksen helpoksi

Lavuaarin hajulukon puhdistaminen on – mallista riippuen – monelle asukkaalle työläs ja hankala tehtävä, joka ei onnistu ilman työkaluja. Virheellisesti tai huolimattomasti takaisin kiinnitetyt hajulukon osat voivat puolestaan aiheuttaa vuotoja, joita vakuutus ei välttämättä korvaa. Pesualtaan perinteisen pullovesilukon puhdistus ja takaisinlaitto onkin syytä jättää ammattilaisen tehtäväksi. 

Hajulukkojen puhdistus kuuluu nykyisin taloyhtiöiden kunnossapitovastuulle

Myös puhdistuksen laiminlyönti on ongelmallista, sillä se tuo mukanaan riskin hajulukon tukkeutumisesta ja sen aiheuttamasta ylivuodosta ja vesivahingosta. Suomessa, Kiinteistöliiton vastuunjakotaulukon mukaan hajulukkojen puhdistus onkin kuulunut viime vuoden alusta alkaen taloyhtiöiden kunnossapitovastuulle. On syytä muistaa, että vesivahingon sattuessa vastuukysymykset voivat aiheuttaa ongelmia vakuutusyhtiön kanssa. Asukkaan ensisijaisena tehtävänä on pitää putket puhtaana huolehtien, ettei niihin pääse esimerkiksi roskaa ja hiuksia. Jos hajulukon voi puhdistaa tiivisteitä avaamatta, puhdistus kuuluu edelleen asukkaan vastuulle. Viemäriin voi siis kaataa nestemäistä putkenavaajaa ja hiukset altaasta tulee poistaa itse.

Pesualtaan erikoisvesilukko tarjoaa helpon ratkaisun

Olipa kyseessä taloyhtiö tai omakotitalo, hajulukon puhdistuksen voi tehdä asukkaalle helpoksi ja riskittömäksi vaihtamalla pesualtaan perinteisen pullovesilukon erikoisvesilukkoon. Erikoisvesilukko käy kaikkiin asunnon posliinialtaisiin. Pesualtaan erikoisvesilukko säästää jatkossa sekä vaivaa että rahaa, sillä puhdistus sujuu asukkaalta helposti ilman työkaluja ja ammattilaisen apua.

Kuinka Vieser Smart Clean käytännössä toimii?

Pesualtaan erikoisvesilukko Vieser Smart Clean on puhdistettavissa altaan päältä, mikä nopeuttaa ja helpottaa vesilukon puhdistustyötä huomattavasti perinteiseen altaan alta puhdistettavaan hajulukkoon verrattuna.

Vettä voi laskea hanasta puhdistuksen aikana, sillä Vieser Smart Clean -erikoisvesilukon runkoa ei tarvitse irrottaa – ainoastaan lukon sisäosa nostetaan ja puhdistetaan. Helppokäyttöisyyden ansiosta vesilukon voi puhdistaa itse kätevästi vaikka päivittäin ilman työkaluja, eikä nestemäisiä viemärinavausaineitakaan enää tarvita. Pesualtaan erikoisvesilukossa on myös kätevä tulppaominaisuus, eli kantta kääntämällä vesilukon voi avata ja sulkea. Erillistä irrallista tulppaa – joka voi mennä hukkaan – ei siis tarvita.

Kylpyhuoneen puhdistustöistä on hyvä muistaa, että lattiakaivojen puhdistus on edelleen asukkaan omalla vastuulla, joten kaivon helppoon puhdistettavuuteen ja pitkään puhdistusväliin kannattaa kiinnittää huomiota. Vieserin kaivoilla käytännölliset ominaisuudet ovat huippuluokkaa – tyylikästä ulkonäköä unohtamatta. Lue lisää  Vieser One lattiakaivoista>>>