Kylpyhuoneen uudella tulokkaalla on näköä ja kokoa

Kylpyhuoneen pienillä design-teoilla tehdään tilan yleisilmeelle ihmeitä. Vieser on ensimmäisenä yrityksenä tuonut pohjoismaisille markkinoille kokonaan uudenlaiset, suuret design -lattiakaivon kannet, jotka muuttavat tämän teknisen ratkaisun näkyvän osan, eli lattiakaivon kansiritilän, roolin täysin. Suuri designkansi lattiassa on tehty näkymään sekä tuomaan mielenkiintoinen ja persoonallinen elementti kylpyhuoneen sisustukseen.

Jo aikaisemmin lanseeratut ympyrän muotoinen Vieser Dot -kansi ja neliön muotoinen Vieser Square -kansi, ovat olleet saatavana märkätilaan sopivalla, käsitellyllä puumateriaalilla (Accoya ja Kebony -puu). Nyt, asiakkaiden toiveita tarkasti kuunteleva Vieser, tuo markkinoille kokonaan uudet, laatoitettavat Vieser Dot ja Vieser Square -designkannet. Kansien koko on sama kuin puukansilla, ympyrän halkaisija on 60 senttimetriä, neliökansi on kanttiinsa 60 cm.

Laatoitettavat kannet

Nämä, niin kutsutut laatoitettavat kannet, antavat asiakkaalle kokonaan uudenlaisen mahdollisuuden muuttaa kylpyhuoneen lattianpinnan ilmettä. Kansiosa on kuin metallinen tarjotin, johon voidaan valita lähestulkoon mikä tahansa, lattiaan soveltuva laatta tai materiaali. Laatta kiinnitetään kanteen joko laastin tai laattaliiman avulla. Jo markkinoilla usean vuoden ollut suorakaiteen mallinen, eri pituisina vaihtoehtoina saatavana oleva linjalattiakaivo, Vieser Line, toimii täsmälleen saman periaatteen mukaan, mutta se asennetaan tyypillisesti seinään kiinni tai lähelle seinää. Vieser Dot ja Vieser Square on päinvastoin suunniteltu keskilattialle ja nimenomaan vastinpariksi samanmuotoisille sadesuihkuille (ympyrä tai neliö). Ideana onkin, että näiden vakaiden ja tyylikkäiden kansien päällä voi seistä, kun käydään suihkussa. Erityisen tyylikkään kokonaisuuden saa, kun yhdistää suuret kannet, monen toivomaan, suureen lattialaattaan. Esimerkiksi 60cm x 60cm -kokoinen laatta -ja saumajako – istuu kauniisti samankokoisen kannen kanssa.

Laatoitettavan kannen suuri etu on mahdollisuuksien rajattomuus; asiakas on vapaa itse valitsemaan haluamansa laatan ja hän voi halutessaan lähes häivyttää kannen osaksi lattiaa, valitsemalla saman laatan kanteen sekä ympäröivään lattiaan. Aivan yhtä hyvin, hän voi leikitellä kuoseilla ja korostaa kannen erilaisella laatalla. Laatoitettavan kannen voi laatoittaa yhdellä, suurella kivalaatalla – tai pienemmillä laatoilla, jopa mosaiikilla. Myös täyttö märkätiloihin sopivalla massalla, esimerkiksi mikrosementillä tai hartsilla, on mahdollista.

Tyylikästä muotoilua ilman kompromisseja

Vieser Square ja Dot -kansien design on suomalaisen suunnittelijan, Saku Sysiön, käsialaa. Vieserin designtuotteet ovat aina perustuneet vahvasti toiminnallisuudelle. Kaikki designkannet sopivat yhteen Vieser One -lattiakaivon kanssa – ilman mitään erikoisosia. Vieser One -lattiakaivoa on asennettu yli 6 miljoonaa kappaletta ja se on asiakkaidemme mukaan nopea ja nerokkaan yksinkertainen asentaa.

Käytössä asukkaat kiittelevät sen huolettomuutta. Vieser lattiakaivon virtaama riittää jopa kahdelle sadesuihkulle. Hyviä virtausominaisuuksia harva tulee ostohetkellä ajatelleeksi, mutta käytettävyyden ja huollettavuuden kannalta niillä on suuri merkitys. Harva haluaa kastella koko kylpyhuoneen lattiaa suihkussa käydessään tai puhdistaa tukkeutunutta lattiakaivon vesilukkoa viikoittain. Keskimäärin Vieser lattiakaivon puhdistus tehdään 1-2 kertaa vuodessa.

Vieserin isojen designkansien tuotepakettiin kuuluu kannen nostotyökalu, jolla isonkin kannen saa helposti ja ergonomisesti nostettua, kun kannen alle halutaan ajan saatossa katsoa. Lattiakaivonkannen on ensisijaisesti oltava kestävä ja vakaa, sillä kylpyhuoneessa halutaan mahdollistaa kaikenlaisten käyttäjien turvallinen arki, esimerkiksi pyörätuolilla liikkuvien henkilöiden kannalta.

”Meidän tavoitteenamme on tarjota tuotteet, jotka tukevat ihmisten sisustusunelmia ja inspiroivat heitä tekemään kylpyhuonetta remontoidessa entistä näkemyksellisempiä valintoja. Kaiken pitää lähteä kuitenkin siitä, että tuotteet ovat käytössä kestäviä ja turvallisia ja niillä on tarvittavat tyyppihyväksynnät. Haluamme tarjota laadukasta muotoilua ja tehokasta toiminnallisuutta, ilman yhtäkään kompromissia asennuksen tai huollettavuuden suhteen”.

-Annika Jyllilä-Vertigans, CEO, Vieser

Kotimainen Vieser tarjoaa uniikkeja designkansia ja korkealaatuisia lattiakaivoratkaisuja rakennusalan ammattialaisten ja sisustussuunnittelijoiden tarpeisiin – sekä kodinomistajien inspiraatioksi ja iloksi. Tuotteita on valmistettu Pohjanmaalla, Suomessa jo vuodesta 1973. Vieser -lattiakaivoja on asennettu noin 6 miljoonaa kappaletta ja Vieserillä on toimintaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa.