Vieserin design-kannelle Fennia -Prize 20 kunniamaininta


Vieserin muotoiluinnovaatio, Accoya -puusta valmistettu, pyöreän mallinen Vieser Dot – lattiakaivon kansi on valittu tämän vuoden Fennia Prize 20 muotoilukilpailun kunniamaininnan saajaksi. Fennia Prize kilpailun ja palkinnon ovat perustaneet Fennia ja Design Forum Finland vuonna 1989 edistääkseen oivaltavaa muotoilua ja yritysten kilpailuetua. Nykyään Fennia konserni ja Työeläkeyhtiö Elo vastaavat yhteistyökumppaneina palkinnosta, tavoitteenaan edistää yritysten kasvua ja työyhteisöjen hyvinvointia. Palkintojen saajat valitsee puolueeton raati ja palkintojen perustana ovat ainoastaan palkintokriteerit ja muotoilun korkea taso.

Kotimaista muotoilua

Vieser Dot -kannen on suunnitellut, Aivan suunnittelutoimiston muotoilija, Saku Sysiö. Sakun ennakkoluuloton ote ja rohkea visuaalinen näkemys osuivat hyvin yksiin Vieserin uuden, designiin nojaavan, strategian kanssa. ”Muutamme käsityksiä – lattiakaivon kannesta tulee osa kylpyhuoneen sisustusta ja arkkitehtuuria”, toteaa Sysiö. Tämä roolin muutos ja vahva, näkyvä läsnäolo kylpyhuoneessa onkin Vieser Dot -kannen ydinolemus. Dot-kansi edustaa kotimaista design –osaamista myös siltä osin, että suunnittelun lisäksi valmistus tapahtuu kotimaisin voimin. Kuten kaikki Vieserin tuotteet, myös designkannet tehdään alusta loppuun Pohjanmaalla.

Vieser Dot tuo puun kylpyhuoneen lattiaa

Vieser Dot- kannen materiaalina käytettävä Accoya -puu on märkätiloihin soveltuvaa, käsiteltyä, vastuullisesti kasvatettua puuta ja sillä on Joutsenmerkki. Kannen voi saada joko öljyttynä, jolloin puu saa lämpimän sävyn tai valkovahalla käsiteltynä, jolloin päästään vaaleampaan lopputulokseen. Puisen kannen halkaisija on hulppeat 600mm ja ajatus onkin, että suihkussa kävijä voi seistä kannen päällä – vastinpariksi sopivan, pyöreän sadesuihkun alla.

Harkitut yksityiskohdat ovat paitsi katseen kestäviä, myös funktionaalista muotoilua parhaimmillaan. Lämmin puu tuntuu hyvältä jalanpohjia vasten ja juoksevan veden osuessa kanteen, syntyy pehmeämpi äänimaailma – jolloin jokaisesta suihkukokemuksesta tulee arjen ylellisyyttä. Näin voidaan luoda Spa -tunnelmaa ja nautintoa pienistä hetkistä, ihmisten omiin kylpyhuoneisiin. Huomionarvoista on myös se, että Vieser Dot, kuten kaikki Vieserin designkannet, ovat yhteensopivia tehokkaan ja varman – perusmallisen Vieser One -lattiakaivon kanssa. Mitään erityisiä, uusia kaivoratkaisuja ei siis tarvita.

”Olemme valtavan iloisia ja kiitollisia saamastamme kunniamaininnasta. Työtä designtuotteidemme eteen on tehty sitkeästi ja pitkään – ja olemme yrityksenä nostaneet korkeatasoisen muotoilun yhdeksi uuden strategiamme ajuriksi. On hienoa nähdä, että tämä rohkea suunnanmuutos ja sen hedelmä, Vieser Dot, saa positiivista nostetta arvostetun Fennia Prize kunniamaininnan muodossa. Yhtä iloisina olemme saaneet seurata, kuinka muotoilutuotteemme ovat saaneet innostuneen vastaanoton asiakasrajapinnassa ja kumppanien taholta. Vieserin designratkaisut ovat kuitenkin aina muotoilun ja toiminnallisuuden liitto. Haluamme tarjota laadukasta muotoilua ja varmaa toiminnallisuutta, ilman kompromisseja asennuksen tai huollettavuuden suhteen. Näin asiakas voi nauttia ensiluokkaisesta ja aikaa kestävästä muotoilutuotteesta, ilman ylimääräistä vaivaa tai huolta”.

-Annika Jyllilä-Vertigans, CEO, Vieser

Lisätietoja: Anna Elo, Head of Marketing and communications I anna@vieser.fi/fi I +358 40 5812567

Lisätietoa Fennia Prize palkinnosta.

fenniaprize #designforthefuture

Kotimainen Vieser tarjoaa uniikkeja designkansia ja korkealaatuisia lattiakaivoratkaisuja rakennusalan ammattialaisten ja sisustussuunnittelijoiden tarpeisiin – sekä kodinomistajien inspiraatioksi ja iloksi. Tuotteita on valmistettu Pohjanmaalla, Suomessa jo vuodesta 1973. Vieser -lattiakaivoja on asennettu noin 6 miljoonaa kappaletta ja Vieserillä on toimintaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa.