Karua ja kaunista Kotkan saaristossa

Millaiset asukkaat, sellainen kylpyhuone. Kaverukset Tommi Korpela ja Kari Hietalahti toteuttivat unelmansa aavan meren rannalla sijaitsevasta kalamajasta.

Tämä uniikki, TV5:llä, Design by Lauri -ohjelmassa esitelty näyttelijäystävysten vapaa-ajankoti valmistettiin moduuleista tehtaalla ja tuotiin valmiina konttielementteinä paikalleen saaren jylhiin merimaisemiin. Lauri Ylösen suunnittelema moderni talo istuu luontevasti Rankin saaren kalliomaisemaan ja on sisustettu skandinaavisen pelkistetysti.

Korpelalle ja Hietalahdelle tärkeät arvot; ekologisuus ja luonnon kunnioittaminen näkyvät kaikissa kohteen ratkaisuissa ja valinnoissa. Lomakoti koostuu erillisistä rakennuksista, jotka suuri terassi yhdistää toisiinsa.

Sauna- ja kylpytilat sijaitsevat omassa rauhassaan, mahdollistaen parhaan mahdollisen saunomiskokemuksen. Saaristoluonto kallioineen tuntuu tulevan sisään suurista ikkunoista, tuoden meren ja rantakalliot lähes osaksi taloa. Kylpyhuoneen ja WC-tilojen laatoituksessa toistuu rantakallion juovikas kuvio, jolle kylpyhuoneen yksivärinen, suuri ja yhtenäinen laattalattia antaa tilaa. Lattiassa, lähes näkymättömissä, kaivojen tehtävää hoitaa kaksi ylilaatoitettavaa Vieser Line -linjalattiakaivoa.

Tässä kohteessa haluttiin pysyä selkeissä ja rauhallisissa pintamateriaalivalinnoissa ja korostaa ympäröivää luontoa. Rankin kalamajassa voikin rauhassa keskittyä vaikkapa kalastukseen, maiseman ihailuun tai hyvään seuraan, sillä Vieserin kaivoa ei juuri tarvitse puhdistaa tai huoltaa. Kaivo on suunniteltu puhdistamaan itse itseään ja kun ajan saatossa tulee tarve puhdistamiseen, se hoituu kädenkäänteessä ilman erityistä osaamista, muistamista tai työkaluja.

Vieser Line -linjalattiakaivon voi saada laatoitettuna asiakkaan itse valitsemalla lattialaatalla tai pinnoitettuna kylpytilaan soveltuvalla massalla, kuten mikrosementillä. Kannen voi häivyttää lattiaan tai sitä voi halutessaan korostaa erivärisellä laatalla tai pinnoitteella. Vieserin linjalattiakaivovalikoimasta löytyy myös teräksestä tehtyjä, mattamustaksi maalattuja designkansia.

Kaikkia kansia saa myös eri pituisina. Asiakas voi tehdä kansivalinnan täysin visuaalisin perustein sillä kaikki vaihtoehdot ovat yhtä turvallisia vedeneristyksen ja toimivuuden suhteen – ja kaikki sopivat yhteen Vieser One -lattiakaivon kanssa. Vieser One -kaivon parhaat puolet tulevat esiin helppona ja varmana asennuksena – sekä erityisesti asukkaan käytössä, kun kaivon erinomainen virtaama kuljettaa veden pois nopeasti ja tehokkaasti.

Kuvat: Kuvagalleria Kotka

Referenssit

Vapaa-ajan asunto Kotkan saaristossa

Katso esittely