Minimalismia merenrantatalossa

Entisenä NHL -jääkiekkoilijana tunnettu Ville Leino ja hänen puolisonsa Eveliina Alanne toteuttivat unelmansa merenrantakodista, kallion laella.

Inkooseen, kallioiselle merenrantatontille sulautuva kokonaisuus käsittää viisi erillistä rakennusta. Lauri Ylösen juontamassa, Design by Lauri, TV – ohjelmassa päästiin tutustumaan lähemmin tähän upeaan taloprojektiin. Pariskunta toivoi talostaan minimalistista kokonaisuutta ja se näkyykin kauniin harmonisessa lopputuloksessa.

Sisustussuunnittelijana työskentelevä Eveliina Alanne on loihtinut henkiin oman visionsa – tummanpuhuva, mutta mielenkiintoisilla väreillä korostettu kokonaisuus toimii erinomaisesti suurten ikkunoiden ja selkeiden linjojen kanssa. Onnistuneita ja rohkeitakin valintoja edustavat mm. keittiön pronssinen työtaso ja makuuhuoneen suuri lasiseinä, josta avautuu näkymä valtavalle terassille ja edelleen merenlahdelle.

Tässä kohteessa päärakennuksen molempiin kylpytiloihin on valittu Vieser Line linjalattiakaivot, joissa kansiosan voi pinnoittaa kuten haluaa. Pinnoitusmateriaalina sekä lattiassa että kannessa on käytetty vaaleanharmaan sävyistä mikrosementtiä, jolla on saatu rauhallinen ja eleetön tunnelma intiimisti valaistuun suihkutilaan.

Kaivot on täällä asennettu linjalattiakaivoille tyypilliseen tapaan, eli kiinni seinään. Muita mahdollisuuksia on asennus hieman irti seinästä tai asennus keskelle lattiaa. Vieser Line -kaivon suuri etu onkin, että asiakas voi tehdä päätöksen kaivon sijoituksesta pelkästään visuaalisin perustein, sillä kaikki asennusvaihtoehdot ovat yhtä vaivattomia asentaa sekä turvallisia ja varmoja vesieristyksen suhteen.

Rannassa, erillisessä saunarakennuksessa voi aistia japanilaishenkisen tunnelman, sekä materiaalivalinnoissa että sisustuksessa. Kylpytiloja kruunaa Vieserin Kebony -puinen, 60cm x 60 cm -kokoinen, neliönmuotoinen lattiakaivon designkansi. Tämä, Vieser Square Kebony, Bali edition -nimeä kantava kansi on syntynyt suunnitteluyhteistyön tuloksena, johon panoksensa antoivat Lauri Ylönen, Aivan suunnittelutoimiston muotoilija, Saku Sysiö, sekä Vieser.

Tumma, kapearimainen, Bali edition -kansi on luotu tuomaan balimaista tunnelmaa kylpyhuoneeseen. Suuri kansi vangitsee katseen ja kutsuu ympärilleen kokonaisen sisustusmaailman, joka ottaa vaikutteita japanilaisesta kylpemiskulttuurista. Samaa henkeä voi löytää Vieserin inspiraatioteemoista, joista Oriental -niminen teema rakentuu näiden mausteisten värien ja materiaalien avulla. Teemat on suunniteltu antamaan inspiraatiota ja lähtökohtaa erityylisille kylpyhuoneen sisustuksille. Niissä astutaan ulos perinteisistä ja tutuista valinnoista hieman rohkeampiin ja omaperäisempiin ratkaisuihin, joissa persoonallisuus saa näkyä.

Leinon ja Alanteen merenrantakodissa kaikkien kylpyhuoneiden lattiakaivot ja niihin yhteensopivat designkannet ovat Vieserin ratkaisuja. Syksyllä 2019, Suomen TV5:llä esitetyssä TV -ohjelmassa, pääsi myös tutustumaan Vieser One -kaivoon, jota ohjelmassa esitteli Vieserin myyntipäällikkö Kai Setälä.

Vieser Square Kebony, Bali edition -kansi ja siihen erikseen ostettava kouru -osa ovat saatavilla mm. LVI -verkkokaupassa sekä Style Design verkkokaupassa. Samojen verkkokauppojen valikoimasta löytyvät kaikki Vieserin designkansivaihtoehdot. Suuremmat tilausmäärät hoituvat projektimyyntimme kautta ja niissä voi olla suoraan yhteydessä Vieserin myyntiin.

Kylpyhuoneiden kuvat: Lauri Laukkanen

Kohteen yleiskuvat: Kuvagalleria Kotka


Referenssit

As Oy Nokkalan Seaside

Katso esittely