Valoa ja tilaa vapaa-ajan kodissa

Mikko Kuustosen ja Hanna Brotheruksen vapaa-ajan koti, luonnon kauniilla paikalla, järven rannalla tulvii valoa ja kutsuu viihtymään.

Design by Lauri -ohjelmassa, syksyllä 2019, esitelty Mikko Kuustosen ja Hanna Brotheruksen vapaa-ajan koti sijaitsee Mäntyharjulla, Brotheruksen nuoruuden maisemissa. Niemen kärjestä, järven rannalta löytyi upea tontti talolle, jolta pariskunta toivoi ennen kaikkea paljon yhtenäistä tilaa elämiselle ja olemiselle. Lauri Ylösen suunnittelemana lopputuloksena syntyi moderni ja ilmava vapaa-ajan koti, suurine terasseineen ja erillisine saunarakennuksineen.

Päärakennuksen kylpyhuoneeseen päädyttiin tässä kohteessa valitsemaan Vieser Square, Dekton -niminen designlattiakaivoratkaisu, joka sopii loistavasti talon moderniin ja omaleimaiseen tyyliin. Dekton kivipuristeesta valmistetun, suuren, neliönmallisen designkannen mitat ovat 60cm x 60cm ja tarkoitus onkin, että suihkussa olija seisoo tukevan kannen päällä. Vieser Square kansi on tukeva ja vakaa ja tuntuma paljaan jalan alla on miellyttävän mattamainen ja hienoisen karhea.

Vieserin neliönmalliseen Square -designkansiratkaisuun yhteensopivan Dekton -kansipalan voi ostaa Suomessa Cosentinolta ja saatavana on useita eri värejä ja kuoseja. Erillisessä saunarakennuksessa lattiakaivoihin valittiin rosteriset Vieser Line -linjalattia kaivot, muuten tummanpuhuvien ja suihkujen metallisten sävyjen vastinpariksi. Ulkona, saunan terassiin upotettu Drop – poreallas kruunaa tämän rentoutumaan kutsuvan, upean kokonaisuuden.

Lue lisää Vieserin roolista Design by Lauri -ohjelmassa täältä.

Yleiskuvat kohteesta: Kuvagalleria Kotka

Kuvat Vieser -lattiakaivoista: Lauri Laukkanen