Vieser Modern and Vieser Line

Perinteinen Vieser lattiakaivo vai Vieser Line linjalattiakaivo kylpyhuoneeseen?

Lattiakaivon valinnassa on LVI-suunnitelmissa otettava huomioon, käytetäänkö perinteistä lattian keskellä olevaa Vieser lattiakaivoa vai Vieser Line linjalattiakaivoa, joka mahdollistaa lattiakaivon asentamisen seinän viereen. Vieser Line linjalattiakaivo mahdollistaa suositun ison lattialaatan käytön.

 

Keskellä lattiaa sijaitsevaa perinteistä lattiakaivoa varten lattian kaadot tehdään neljästä suunnasta, kun linjalattiakaivoa käytettäessä kallistus tehdään vain yhteen suuntaan. 

 

Kylpyhuoneessa käytettävä laattakoko ohjaa lattiakaivotyypin valintaa:

 

  • Tiloissa, joissa Vieser lattiakaivo sijoitetaan keskelle lattiaa, tehdään lattian kaadot lattiakaivon ympäriltä.Tämä asennustapa asettaa laattakoolle tietyt raamit ja tällöin on suositeltavaa käyttää 15x15cm tai pienempiä laattoja, jolloin vältytään laattojen leikkaamiselta kaatojen vuoksi. Kun lattiankaadot tehdään kaivon ympäriltä, märkätilan lattian kaltevuuden suositellaan olevan vähintään 1:100 ja suihkun alueella 1:50 noin 500mm säteellä Vieser lattiakaivosta.

Kuva 1

Keskellä lattiaa sijaitsevaa perinteistä lattiakaivoa varten lattian kaadot tehdään neljästä suunnasta

 

Kuva 2

Laajasta, perinteisten kaivonkansien valikoimastamme löytyy tyylikkäitä malleja erilaisten kylpyhuonetilojen viimeistelyyn ja persoonallisen tyylin luomiseen –> Katso väri- ja mallivaihtoehdot

 

  • Tiloissa, joissa käytetään isoja lattialaattoja, tehdään lattian kaadot yhteen suuntaan 1:100 ja Vieser Line linjalattiakaivo sijoitetaan seinän viereen. Mikäli pesuhuoneessa on suihkun lisäksi kodinhoitohuoneen toiminnallisuuksia, lattia voidaan toteuttaa suihkun alueelta yhteen suuntaan Vieser Line linjalattiakaivolle kallistaen ja kodinhoitohuoneen osuudella lattia ei tarvitse kallistusta, vaan muu lattiapinta voidaan tehdä jopa nollakallistuksin. Suositeltavaa on suunnitella märkätilan kodinhoitohuoneen osuudelle myös lattiakaivo.

 

Vieser Line linjalattiakaivon kanssa voidaan käyttää myös pienempiä laattoja ja tuote voidaan sijoittaa täysin turvallisesti:

1.) kiinni seinään

2.) pienellä välimatkalla seinän läheisyyteen

3.) keskelle lattiaa (tällöin kaadot kahdesta suunnasta linjalattiakaivolle)

Tuote voidaan sijoittaa pelkästään asiakasta miellyttävin, visuaalisin perustein, sillä kaikki asennustavat ovat yhtä toimintavarmoja vesieristyksen suhteen.

 

Kuva 3

Tiloissa, joissa käytetään isoja lattialaattoja, tehdään lattian kaadot yhteen suuntaan ja lattiakaivo sijoitetaan seinän viereen. Kodinhoitohuoneen osuudella lattian kallistusta ei ole kaikissa tapauksissa tarkoituksenmukaista toteuttaa edellä mainituin kallistuksin, vaan lattia voidaan tehdä jopa nollakallistuksin.

 

Kuva 4

Vieser Line sarjan laatoitettava kansivaihtoehto on tyylikäs vaihtoehto silloin kun lattiakaivosta halutaan lähes näkymätön ja halutaan toteuttaa suuri, yhtenäinen lattiapinta –> Tutustu Vieser Line linjalattiakaivoihin) Vieser Line linjalattiakaivo on yhteensopiva kaikkien Vieser One lattiakaivojen kanssa.

Lisätietoa ja ohjeita: