Tuotepäivitys: Valusuojakannet kierrätysmuovista 

Vieser siirtyy käyttämään kierrätysmuovia valusuojakansien valmistuksessa ja ottaa näin ensiaskeleitaan kohti kiertotaloutta. Kierrätysmuovin käytön lisääminen tuotannossa on yksi Vieserin kestävän kehityksen päätavoitteista. Työ on nyt aloitettu päätuotteiden käyttöä tukevista osista. 

Valusuoja on osa jokaista Vieser-lattiakaivoa. Tämän suojakannen tehtävänä on helpottaa lattian valamista ja estää betonin joutuminen kaivoon. Nyt nämä ammattilaisille tutut siniset kannet valmistetaan kierrätetystä muovista. Sininen väri säilyy, mutta sävy vaihtelee hieman tuotantoerästä ja kierrätysmateriaalista riippuen. 

Uusien valusuojien tuotanto on jo alkanut, joten kaikissa toukokuun 2024 puolivälin jälkeen valmistetuissa Vieser One -lattiakaivoissa on uudet kierrätysmuoviset valusuojat. Näillä uusilla suojilla varustetut lattiakaivot ilmestyvät jakelijoille ja jälleenmyyjille tämän vuoden aikana myyntipisteen tuotteiden vaihtuvuuden mukaan. 

Kiertotalouden ensi askeleita 

Yksi Vieserin päätavoitteista on siirtyminen neitseellisen nk. ensiömuovin käytöstä kierrätysmuoviin, joka voidaan myös kierrättää. Valusuojan muutos vaikuttaa Vieserin hiilijalanjälkeen positiivisesti. Muutoksen myötä ensiömuovien käyttö tuotannossa vähenee 4 000 kiloa. Koska valusuoja on vain osa koko lattiakaivoa, sillä on kokonsa mukainen vaikutus kokonaispäästöihin, mutta silti se on jälleen yksi askel oikeaan suuntaan yrityksen kestävän kehityksen tiekartalla. 

”Suurimman tuoteryhmämme, lattiakaivojen, osalta odotamme kierrätysmuovien kestävyystestien tuloksia ja edistymistä. Lattiakaivojen on kestettävä vähintään yhtä kauan kuin kylpyhuoneiden, jopa pidempään, joten kaivojen valmistuksessa käytettävien materiaalien on oltava todella kestäviä”, kertoo Janina Ollberg, Head of Portfolio & Sustainability. 

Kiertotalouden edistäminen jatkuu, kun yhdessä Paree Groupin muiden tytäryhtiöiden kanssa pyrimme minimoimaan jätteen määrää ja lisäämään kierrätettyjen materiaalien käyttöä tuotanto- ja pakkausprosesseissa.  

Lisätietoja 

Janina Ollberg, portfolio- ja vastuullisuusjohtaja 
janina.ollberg@vieser.fi

Lue lisää Vieserin vastuullisuudesta täältä.

Vieser suunnittelee ja myy korkealaatuisia lattiakaivoratkaisuja sekä ainutlaatuisia design-kansia ja kylpyhuonetuotteita, jotka on valmistettu Suomessa vuodesta 1973 lähtien. Vieserillä on ratkaiseva rooli rakennusten elinkaaren pidentämisessä ensiluokkaisilla lattiakaivoratkaisuillaan.