RYry

Märkätilan myyttejä purkamassa

Vieser yhteistyössä Rakennetaan Yhdessä ry:n kanssa

Rakennetaan Yhdessä on yhteisö, jonka tarkoituksena on tuottaa informaatiota ja inspiraatiota rakentamisesta, sisustamisesta ja paremmasta asumisesta. Ennen kaikkea avoimemman vuoropuhelun puolestapuhujille.

Kuullessamme yllä olevasta tavoitteesta, halusimme empimättä lähteä mukaan yhteistyöhön Rakennetaan Yhdessä -yhteisön kanssa. Olimme mukana kokoamassa tietopakettia märkätilojen suunnittelusta, toteutuksesta, ja mikä tärkeintä, näihin liittyvistä myyteistä ja kompastuskivistä. Yhteistyön tuloksena syntyi artikkeli Ihastu unelmiesi lattiakaivoon hyvissä ajoin. Artikkeli on luettavissa kokonaisuudessaan Rakennetaan yhdessä ry:n sivustolta.

Viimeiset asiat ensimmäisenä

Halusimme tarttua etenkin ajatukseen siitä, että märkätilojen suunnittelussa ajoitus on tärkeää, jotta loppukäyttäjä pääsee vaikuttamaan kylpyhuoneen ulkoasuun mahdollisimman vaivattomasti.

Hyvänä artikkelissa nostettuna esimerkkinä ajoituksen tärkeydestä on laatoituksen valinta.

”Kylpyhuonetta rakentaessa tai remontoidessa viimeisenä asennettavat asiat määrittelevät sen, mitä pitää suunniteltaessa ottaa huomioon ensimmäisenä.”

Kylpyhuoneeseen tehtävät kaadot sanelevat hyvin pitkälle sen, millaisia laattoja kylpyhuoneessa voi käyttää. Kaivojen ja vesipisteiden paikat on tiedettävä jo perustuksien suunnittelussa, sillä putket jäävät valun sisälle.

Vieserin valikoimasta näitä ratkaisuja on helppo löytää, sillä Vieserin kaikki kannet peruskansista designtuotteisiin, ovat yhteensopivia kaikkien kaivojen kanssa. Tällöin märkätilaan löytyy silmää miellyttävä ratkaisu kaivon sijainnista riippumatta.

Yhteistyöartikkelista löytyy myös muita hyviä esimerkkejä ja huomionarvoisia seikkoja, jotta märkätilan suunnittelu ja toteutus sujuu mutkattomasti.

Olemme ylpeitä saadessamme olla osana tätä Rakennetaan Yhdessä -yhteisön tavoitetta, jossa tuodaan läpinäkyvyyttä ja selkeyttä monesti vaikeaksikin miellettyihin rakentamisen ratkaisuihin. Tähän selkeyteen ja helppouteen pyrimme myös itse niin tuotteissamme, tuotekehityksessämme kuin tavassamme tehdä yhteistyötä kaikkien asiakkaidemme kanssa.

Lue lisää Rakennetaan Yhdessä yhteisöstä.

Kotimainen Vieser tarjoaa uniikkeja designkansia ja korkealaatuisia lattiakaivoratkaisuja rakennusalan ammattilaisten ja sisustussuunnittelijoiden tarpeisiin – sekä kodinomistajien inspiraatioksi ja iloksi. Tuotteita on valmistettu Pohjanmaalla, Suomessa jo vuodesta 1973. Vieser -lattiakaivoja on asennettu noin 6 miljoonaa kappaletta ja Vieserillä on toimintaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa.