EPD-ympäristoseloste

EPD-ympäristöseloste Vieserin neljälle tuoteryhmälle

EPD-ympäristöseloste (environmental product declaration) on kolmannen osapuolen varmentama raportti, joka kertoo tuotteen elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset luotettavasti ja standardoidusti.

Rakennusalalla ympäristöselosteita edellytetään enenevissä määrin eri tuote- ja materiaalivalmistajilta, sillä tuotekohtaiset EPD:t helpottavat rakennusmateriaalien ympäristövaikutusten selvittämistä. EPD:n tiedot perustuvat elinkaarianalyysiin (LCA), jonka avulla saadaan vakioitua dataa esimerkiksi raaka-aineiden prosessointiin ja tuotteiden valmistukseen liittyvistä päästöistä. EPD:t ovat voimassa viisi vuotta.

EPD-ympäristöseloste Vieserin korokerenkaille, lattiakaivoille, teräskansille ja linjalattiakaivoille

Vieserin tuoteryhmäkohtaiset EPD:t listaavat kaikki ne korokerenkaiden, lattiakaivojen, teräskansien ja linjalattiakaivojen tuotteet, jotka EPD kattaa. Vieserin EPD-ympäristöselosteissa tiedot esitetään ISO 14025 ja EN 15804 standardien mukaisesti ja EPD:t löytyvät The International EPD® System -ohjelman ylläpitämästä EPD-kirjastosta. Kaikki neljä Vieserin EPD-ympäristöselostetta löytyvät myös verkkosivujemme materiaalipankista:

Lataa Vieser -korokerenkaiden EPD-ympäristöseloste tästä. (EPD-rekisterinumero: S-P-11693.)

Lataa Vieser -lattiakaivojen EPD-ympäristöseloste tästä. (EPD-rekisterinumero: S-P-05962.)

Lataa Vieser -teräskansien EPD-ympäristöseloste tästä. (EPD-rekisterinumero: S-P-11691.)

Lataa Vieser -linjalattiakaivojen EPD-ympäristöseloste tästä. (EPD-rekisterinumero: S-P-11692.)

EPD-ympäristöselosteet ovat osa Vieserin pitkäjänteistä vastuullisuustyötä

Kestävä kehitys ja vastuullinen liiketoiminta on nostettu Vieserillä yhdeksi strategian kärkihankkeista ja olemme sitoutuneet siihen vahvemmin kuin koskaan. Vieserillä kestävän liiketoiminnan kehityksestä vastaa Janina Ollberg, Head of Portfolio, Supply Chain & Sustainability.

”Nyt julkaistut EPD-ympäristöselosteet ovat konkreettinen edistysaskel Vieserin kestävän kehityksen toimintaohjelmassa: niiden avulla asiakkaamme saavat ajantasaista, luotettavaa ja läpinäkyvää tietoa tuotteidemme elinkaaren aikaisista ympäristövaikutuksista. Työtä on tehtävä, mutta tästä on hyvä jatkaa”, Ollberg sanoo.

Lue lisää Vieserin vastuullisuustyöstä täältä.