Vieser Line -linjalattiakaivot Break Sokos Hotel Koli Kylän huoneissa

Kesällä 2023 avattu Break Sokos Hotel Koli Kylä on suunnattu erityisesti aktiivisille lomaseurueille, jotka viihtyvät luonnon helmassa retkeillen ja urheillen. Vastapainona päivien aktiviteeteille hotelli tarjoaa rentoutusta tunnelmallisissa tiloissa, joista kylpyläkerros ja monipuolinen tarjonta ravintoloita.


Sisustuksen luontoteema jatkuu aina kylpyhuoneisiin saakka

Kolin kylälle avatun hotellin sisustuksessa on haettu inspiraatiota Kolin kansallispuiston luonnosta. Niin hotellihuoneiden kuin yleisten tilojen sisustuksessa näkyy vivahteita Kolin kansallispuiston henkeäsalpaavista maisemista, ja luonnonomaisen tunnelman aikaansaamiseksi sisustuksessa on käytetty paljon puuta ja maanläheisiä sävyjä.

Luonnonmukaiset materiaalivalinnat näkyvät myös hotellihuoneiden kylpyhuoneissa. Sävymaailma on rauhallisen neutraali, ja esimerkiksi isojen laattojen kivikuvio tuo tilaan luonnonomaista tunnelmaa. Tyylikäs rouhea kivikuvioitu laatta jatkuu aina seinäpinnoista lattiapintaan saakka ja toimii hyvin yhdessä betonimaisen allastason ja kupariin taittavan päätyseinän laatan kanssa.

Kylpyhuoneiden lattiakaivoiksi valittiin Vieser Line -linjalattiakaivot

Kylpyhuoneisiin valittiin Vieser Line -linjalattiakaivot, joiden avulla tyylikästä lattialaattaa saatiin jatkettua myös laatoitettavaan kaivon kanteen ja näin pidettyä koko lattiapinta mahdollisimman yhtenäisenä. Linjalattiakaivo mahdollisti kaatojen tekemisen yhdestä suunnasta, jolloin lattiakaivo pystyttiin asentamaan suihkunurkkauksessa suoraan seinän viereen suihkun alle.

Hotellikohteessa Vieserin laatoitettavat linjalattiakaivot eivät ole ainoastaan esteettinen valinta, vaan myös käytännön kannalta järkevä ratkaisu. Avattavan kaivonkannen alta löytyvän Vieser One -lattiakaivon virtausteho on voimakas, mikä ennaltaehkäisee kaivon tukkeutumista ja pidentää puhdistusvälejä. Suositeltu puhdistusväli kaivolle on kerran vuodessa, ja puhdistettaessa kaivon vesilukko on helppo irrottaa ja laittaa takaisin paikoilleen.

Hotellihuoneen kylpyhuone, jossa on iso kivikuvioitu laatta seinässä, suihkunurkkaus lasiseinän takana ja allaspöydän alla viikattuja pyyhkeitä.
Kuvat: Pohjois-Karjalan Osuuskauppa

Avattavan kaivonkannen alta löytyvän Vieser One -lattiakaivon virtausteho on voimakas, mikä ennaltaehkäisee kaivon tukkeutumista ja pidentää puhdistusvälejä.

Matala kaivojärjestelmä helpotti toteutusta

Break Sokos Hotel Koli Kylän kylpyhuoneiden lvi-suunnittelusta vastannut Insinööritoimisto Kurkinen Oy teki hotellin kaivojen valinnan hyvässä yhteistyössä arkkitehdin kanssa.

– Tärkeitä kaivojen valintakriteereitä olivat kotimaisuus, sekä laadukas ja kilpailukykyinen tuote, kertoo Insinööritoimisto Kurkisen toimitusjohtaja Juha Kurkinen.

Lvi-suunnittelua helpotti tuoteyhdistelmä, jossa Vieser Line -linjalattiakaivon kansijärjestelmän pariksi valittiin Vieser One -kaivoista markkinoiden matalin Vieser One extra matala vaakakaivo DN50 1×32.

– Kaivopaketin mataluus helpotti riittävien kallistusten saamista välipohjaan asennettaville kaivoille, toteaa Kurkinen.

Mataliin väli- ja alapohjiin soveltuvassa extramatalassa Vieser One -lattiakaivossa on innovatiivinen silikonista valmistettu kalvovesilukko, joka on pitkäikäinen ja toimintavarma eri lämpötiloissa ja olosuhteissa. Vesilukon perinteinen vesitila on korvattu ilmatiiviillä kalvovesilukolla, joka avautuu veden virratessa ja sulkeutuu virtauksen lakattua, estäen viemärikaasujen pääsyn huonetilaan. Tyyppihyväksytty, 50 millimetrin viemäriliitoksella ja yhdellä 32 millimetrin avattavalla sivuliitännällä varustettu vaakakaivo soveltuu käytettäväksi sekä suihkun että kylpyammeen yhteydessä.

Lopputuloksena tyylikkäät kylpyhuoneet, joissa linjalattiakaivot sulautuvat kokonaisuuteen

Break Sokos Hotel Koli Kylän kylpyhuoneissa kaivojärjestelmän kanssa ei tarvinnut tehdä kompromisseja, kun extramatala Vieser One -kaivo mahdollisti linjalattiakaivon, joka tekee lattiapinnasta eheän kokonaisuuden. Hotelliarjessa toimiva lattiakaivo myös parantaa hotellivieraiden asumismukavuutta, kun suihkutteluhetkissä vesi virtaa tehokkaasti pois jaloista.

Tutustu referenssikohteessa käytettyihin tuotteisiin

Lue lisää Vieser Line -linjalattiakaivoista

Referenssit

Break Sokos Hotel Koli Kylä

Katso esittely