Totalrenoverad sekelskiftslägenhet i Åbo, Finland

Viesers golvbrunnar med unik design var det perfekta valet för familjen Hakala.
Vieser Line är en linjeformad golvbrunnslösning

Riku Hakalas familj på fyra personer bor i Åbo, i ett vackert hem från slutet av 1800-talet. Huset, som tidigare fungerade som bryggeri, har senare byggts om till bostad. Familjen Hakala vill kombinera nytt och gammalt i sitt hem. I båda badrummen har de låtit installera golvbrunnar från Vieser, eftersom de erbjöd lösningar som bättre passade in i utrymmena än de traditionella modellerna. 

– Vårt hus är min frus barndomshem. När hennes far ville sälja fastigheten, beslöt vi oss för att köpa den och flytta in, berättar Hakala. 

– Eftersom det är ett gammalt bryggeri är atmosfären lite industriell. Som motvikt till detta ville vi skapa en lugn och fridfull stil i badrummen, fortsätter Hakala. 

 

Vieser Line med tile insert

Vieser hjälpte dem att välja den bästa lösningen

Familjen föredrar högklassiga och hållbara material och möbler i sitt hem. Med de moderna, nya lösningarna har de kombinerat gamla och ursprungliga element på ett vackert sätt.

– Vi lät installera Viesers golvbrunnar i båda badrummen. I det ena valde vi en Vieser Line linjegolvbrunn och i det andra en Vieser Corner hörngolvbrunn. Vi ville har en lösning som bättre smälter in i helheten, berättar Hakala. 

– Enligt vår erfarenhet passar de här golvbrunnarna från Vieser också bra i renoveringsobjekt. Montörerna hade inga som helst problem. På Vieser var de mycket hjälpsamma gällande både tekniska lösningar, utseende och design, berömmer Hakala.

Vieser Corner golvbrunn i hörnet

Lätta att hålla rena

Enligt Hakala är familjen mycket nöjd med slutresultatet – det både känns och ser ut som de förväntade sig i planeringsskedet. 

– Golvbrunnarna har också i praktiken visat sig vara ett perfekt val, eftersom de är lätta att hålla rena, förklarar Hakala. 

– Om man inte vill ha det traditionella fyrkantiga gallret mitt på golvet i sitt nya eller renoverade badrum, så är det här ett utmärkt alternativ, sammanfattar Hakala.

Om man inte vill ha det traditionella fyrkantiga gallret mitt på golvet i sitt nya eller renoverade badrum, så är det här ett utmärkt alternativ, sammanfattar Hakala.
Riku Hakala

Products used

Vieser Line Linje golvbrunn

Vieser Corner Core hörngolvbrunn 376 x 376 x 526