7.7.2022 | News

Design From Finland-märket för Vieser 

Viesers designgolvbrunnar har tilldelats märket Design from Finland. Detta betyder mycket för ett företag som satsar på hög kvalitet och ansvar.  

"Design from Finland-märket anger att produkten eller tjänsten har utformats i Finland på ett professionellt, ansvarsfullt och användarorienterat sätt. Design from Finland-företag har sitt huvudkontor i Finland och de kommunicerar öppet om strukturen i sin produktionskedja och tillverkningslandet." (Förbundet för finskt arbete). 

Vieser är ett finskt familjeföretag inriktat på tillverkning och försäljning av golvbrunnar, med rötter i österbottniskt hantverk. Företagets grundare, Erkki Jyllilä, inledde verksamheten 1973 i Kauhajoki för att lösa ett då mycket vanligt praktiskt problem: Hur får man ut vattnet ur badrummet på ett säkert sätt, på ett sätt som sparar kostnader, med en produkt som är av högre kvalitet och som är lättare att installera än sina gjutjärnsföregångare. Resan började med vid den tiden sällsynt expertis inom plastteknik och gjutning. Det var den expertisen som ledde fram till de ursprungliga och funktionellt banbrytande Vieser VVS-produkterna. Produktionen startade i Kauhajoki och än idag sker all Viesers produktion fortfarande i Finland. 

Viesers produkter har en stark position i Finland såväl som på andra håll i Norden och Baltikum och de har redan installerats i över sju miljoner badrum. Idag ses högklassig produktdesign mer och mer som en estetik som inspirerar husägare, men i botten finns alltid en väl fungerande produkt. 

Vieser har tidigare även tilldelats den så kallade nyckelflaggan, som indikerar att produkten är tillverkad och sysselsätter personer i Finland.  

Design är en viktig del av Viesers vardag. I början låg fokus på att utforma golvbrunnen till perfektion. Idag ligger fokus på utformningen av golvbrunnslock som numera ses som en del av inredningen i bostäder.  Därför är det passande att märket Design from Finland har tilldelats specifikt Viesers designgolvbrunnar. 

– När vi tog steget mot designvärlden stärkte vi också vår kompetens. Vi hittade partners vars designvision inspirerar inredning. De nya stilarna och deras formspråk kommer att stå sig genom tiderna och materialen har också valts med ansvar.  Vi har haft ett nära samarbete med Saku Sysiö (Aivan Design), Arni Aromaa och JP Voutilainen (Pentagon Design). Tillsammans med dem föddes våra designlock, vilka är ett annorlunda och inspirerande alternativ för marknaden. ", förklarar Viesers vd Annika Jyllilä-Vertigans. 

Vieser är en del av den finska Paree-koncernen, vars första del grundades 1973. Paree Groups omsättning är cirka 70 miljoner euro. Företaget har över 450 anställda. 

Mer information 

Marian Seppälä 

Marknads- och kommunikationsspecialist 

Mob.+46 76 8706 889 

Vieser frukostevent @stockholm

Vesa Lappalainen är ny chef för R&D, innovation och kvalitet

Vieser i samarbete med Sluta Riv