7.5.2020 | News

Hedersomnämnande till Viesers designlock i Fennia Prize 20

Viesers designinnovation, det runda golvbrunnslocket Vieser Dot i accoyaträ, har fått ett hedersomnämnande i årets upplaga av designtävlingen Fennia Prize. Fennia Prize grundades 1989 av försäkringsbolaget Fennia och Design Forum Finland för att främja kreativ formgivning och skapa konkurrensfördelar för företagen. Numera är det Fenniakoncernen och Arbetspensionsförsäkringsbolaget Elo som ansvarar för tävlingen med målet att främja företagens hållbara tillväxt. Vinnarna utses av en oberoende jury utifrån tävlingskriterierna och produkternas formgivning.

Finländsk design

 

Vieser Dot är designad av formgivaren Saku Sysiö från designbyrån Aivan. Sysiös fördomsfria och djärva vision rimmade väl med Viesers nya designinriktade strategi. ”Vi vill förändra synen på golvbrunnen och göra den till en del av badrummets inredning och arkitektur”, säger Sysiö. Denna omvandling till ett prominent och synligt designelement i badrummet är kärnidén bakom Vieser Dot som är ett mönsterexempel på finländsk designkunskap, för produkten är både designad och tillverkad i Finland. Som alla Vieserprodukter tillverkas även designlocken från början till slut i Österbotten.

Vieser Dot introducerar trä som material i badrumsgolv

Accoya som används i Vieser Dot är ett behandlat, svanenmärkt trämaterial från hållbart skogsbruk som lämpar sig för våtrum. Locken säljs antingen behandlade med olja som ger träet en varm nyans, eller vitvaxande som ger en ljusare yta. Trälocket har en diameter på hela 600 mm, och tanken är att den som duschar ska stå på locket under en matchande rund regndusch.

Detaljerna är noga övervägda med tanke på både visuella och funktionella aspekter. Träet känns behagligt varmt under fötterna och ger en mjukare ljudmiljö då vattnet från duschen träffar locket. Det skapar en gnutta vardagslyx varje gång man duschar, med spakänsla och små stunder av lugn och ro hemma i det egna badrummet. En annan viktig fördel är att Vieser Dot – precis som Viesers övriga designlock – är kompatibla med den effektiva och säkra standardgolvbrunn Vieser One. Det behövs med andra ord inga nya speciallösningar för golvbrunnen.

”Vi är otroligt glada och tacksamma för hedersomnämnandet. Vi har arbetat hårt och länge för att göra högklassig design till en drivande kraft för företagets strategi. Det är fint att se vår djärva satsning och dess resultat – Vieser Dot – få positivt erkännande i form av ett hedersomnämnande i en ansedd designtävling som Fennia Prize. Det är även glädjande att våra designprodukter fått ett entusiastiskt mottagande bland såväl kunder som partner. Viesers designlösningar bygger alltid på en kombination av design och funktionalitet. Vi vill erbjuda högklassig formgivning och säker funktionalitet utan att kompromissa med enkel installation och service. Resultatet är en förstklassig designprodukt som tål långvarig användning utan onödigt krångel och besvär.”


– Annika Jyllilä-Vertigans, CEO, Vieser

Mer information: Anna Elo, marknadsföringschef I anna@vieser.fi I +358 40 5812567

Mer information om Fennia Prize

#fenniaprize #designforthefuture

 

Vieser erbjuder unika designlock och högklassiga golvbrunnslösningar för att inspirera såväl professionella byggare och inredningsdesigners som husägare. Viesers produkter har tillverkats i finska Österbotten sedan 1973. Viesers golvbrunnar har installerats i cirka sex miljoner badrum och företaget har verksamhet i Finland, Sverige, Norge och Estland.

Vieser frukostevent @stockholm

Vesa Lappalainen är ny chef för R&D, innovation och kvalitet

Design From Finland-märket för Vieser