Design From Finland -merkki Vieserille

Vieserin design lattiakaivoille on myönnetty Design From Finland -merkki. Suomalaisesta suunnittelusta kertova merkki merkitsee paljon korkeaan laatuun ja vastuullisuuteen panostavalle yritykselle.

”Design from Finland -merkki kertoo, että tuote tai palvelu on muotoiltu Suomessa ammattimaisesti, vastuullisesti ja käyttäjälähtöisesti. Design from Finland -merkkiyritysten pääkonttori sijaitsee Suomessa ja ne viestivät avoimesti tuotantoketjunsa rakenteesta ja valmistusmaasta.”
(Suomalaisen Työn Liitto).

Suomalainen perheyritys

Vieser on suomalainen lattiakaivojen valmistukseen ja myyntiin keskittyvä perheyritys, jonka juuret ovat pohjanmaalaisessa ammattitaidossa. Yrityksen perustaja Erkki Jyllilä käynnisti toiminnan vuonna 1973, Kauhajoella, ratkaisemaan tuolloin hyvin arkista käytännön ongelmaa: Miten saada vesi varmasti ja turvallisesti ulos kylpyhuoneesta tavalla, joka säästäisi kustannuksia sekä tuotteella, joka olisi laadukkaampi ja helpompi asentaa kuin valurautaiset edeltäjänsä. Matka alkoi tuohon aikaan harvinaista muoviteknologia- ja muottiosaamista kartuttaen ja arvolupaus toteutui omaperäisissä ja toiminnallisesti uraauurtavissa Vieserin LVI-alan tuotteissa. Tuotanto käynnistyi tuolloin Kauhajoella ja tänäkin päivänä Vieserin kaikki tuotanto tapahtuu edelleen Suomessa.

Vieserin tuotteet ovat saavuttaneet vahvan aseman niin Suomessa kuin muualla Pohjoismaissa ja Baltiassa ja niitä onkin asennettu jo seitsemään miljoonaan kylpyhuoneeseen. Nykyisin korkealuokkainen tuotemuotoilu näkyy yhä enemmän kodinomistajia inspiroivana estetiikkana, mutta pohjalta löytyy aina hyvin toimiva tuote.

Vieserille on myönnetty aiemmin myös Avainlippu-merkki, joka kertoo, että tuote on valmistettu ja työllistää Suomessa.

Muotoilu on tärkeä osa Vieserin arkea. Alussa keskityttiin muotoilemaan lattiakaivo täydelliseksi. Tänä päivänä lattiakaivonkansien design on osa kotien sisustusta. Siksi on erityisen hienoa, että Design From Finland -merkki on myönnetty nimenomaan Vieserin design lattiakaivoille.

”Kun otimme harppauksen kohti designin maailmaa, vahvistimme myös osaamistamme. Löysimme yhteistyökumppanit, joiden design-näkemys inspiroi sisustamaan. Uudet tyylit ja niiden muotokieli kestävät aikaa ja materiaalitkin on valittu vastuullisesti. Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä Saku Sysiön (Aivan Design) sekä Arni Aromaan ja JP Voutilaisen (Pentagon Design) kanssa. Heidän kanssaan syntyivät designkantemme, jotka ovat aidosti ja rohkeasti tuoreita vaihtoehtoja markkinoille.”, Vieserin toimitusjohtaja Annika Jyllilä-Vertigans taustoittaa.

Vieser on osa suomalaista Paree Group – yritysryhmää, jonka ensimmäinen osa on perustettu jo vuonna 1973. Paree Groupin liikevaihto on noin 70 miljoonaa euroa (vuonna 2020). Yhtiö työllistää noin 450 työntekijää.

Julkaisuvapaita kuvia: Media | Vieser