Suuruus on yksityiskohdissa

Japanissa sitä kutsutaan Omotenashiksi. Se tarkoittaa pienimmänkin yksityiskohdan huomioon ottamista, jotta vieras saa täydellisen kokemuksen. Omotenashi voi olla esimerkiksi tunne siitä, kuinka liukuovi hidastaa vauhtia juuri ennen kuin se osuu karmiin, jotta se ei aiheuta ei-toivottua ääntä. Se voi olla myös täydellisesti punnittu tasapaino kokkiveitsen terän ja kädensijan välillä tai täydellinen teekupillisen tarjoilu teeseremoniassa, jossa jokaiseen yksityiskohtaan on kiinnitetty huomiota.

Omotenashi voi kuitenkin tarkoittaa myös lattiakaivon suomalaista muotoilua, joka muuttaa vääjäämättömän arkisen hetken nautinnolliseksi ja ylelliseksi. Kun Nils-Erik Svedberg ja hänen vaimonsa saivat kolmannen lapsensa, tarvitsivat he suuremman kodin. He kiintyivät heti uuteen taloonsa niin, etteivät he halua koskaan muuttaa sieltä pois. Talon sisustaminen ja kylpyhuoneiden remontoiminen tuli siis tehdä pitkäjänteisesti ja kestävästi, ajattomilla ja laadukkailla materiaaleilla.

– Ostamme vain asioita, jotka todella haluamme pitää ja joiden kanssa haluamme elää. Panostamme laadukkaisiin asioihin, jotka tekevät meidät onnellisiksi. Sitten löysimme Vieser Squaren, johon kukaan meistä ei ollut aiemmin törmännyt tai nähnyt missään.

Svedbergit kokivat heti, että Vieser Square sopii heidän tyyliinsä ja näkemykseensä siitä, miten he haluavat elää. He pitivät erityisesti siitä, että Vieser Square on jotain aivan erilaista verrattuna heidän aiemmin törmäämiinsä lattiakaivoihin.

– Suurella puulaatalla seisominen luo erityisen tunteen, jonka yhdistän suihkussa käymiseen saariston laiturilla. Juuri tämän tunteen haluan mielelläni kokea, kun käyn aamuisin suihkussa ennen töihin menoa, sanoo lääkärinä työskentelevä Nils-Erik.

Nils-Erik vaimonsa kanssa

Tyylimme mukainen

Kun Svedbergit olivat löytäneet Vieser Squaren, kiinnostuivat he myös muista Vieserin tuotteista. He ihastuivatkin Vieser Lineen, joka asennettiin heidän toiseen kylpyhuoneeseensa.

– Pidimme siitä, että Vieser Line oli suurempi kuin mitä olimme aiemmin nähneet markkinoilla. Meille myös kerrottiin, että Vieser Linea on helpompi huoltaa kuin vastaavia lattiakaivoja. Se vaikuttaa kyllä pitävän paikkaansa, sillä meidän ei ole tarvinnut puhdistaa sitä yhtä paljon kuin muita viemäreitä.
Nils-Erik kertoo perheensä oleva tyytyväinen koko Vieser-kokemukseen, ensimmäisestä yhteydenotosta asennukseen asti.

– Saimme hyvissä ajoin yhteyden Vieserin esimieheen, joka auttoi meitä tilauksessa ja toimituksessa. Hän neuvoi myös rakentajiamme valitsemaan onnistuneeseen asennukseen tarvittavat vedeneristykset ja materiaalit.

Lattiakaivojärjestelmän asentajat antoivat myös hyvää palautetta tuotteista.
– Rakentajat antoivat palautetta myös siitä, että he olivat erittäin tyytyväisiä näihin tuotteisiin ja kokivat ne helposti työstettäviksi ja asennettaviksi.

Vieser Square Bali edition

Koti tuleville sukupolville

Lopputulos oli todellakin yhtä hyvä kuin Nils-Erik perheineen oli kuvitellut – ellei parempi. Kylpyhuoneet ovat ajattomia ja rakennettu kestämään seuraaville sukupolville. Kylpyhuoneet tuovat joka päivä rahtusen iloa ja ylellisyyttä stressaavaan arkeen. Ja ehkä lopputuloksen onnistuminen piileekin ehdottomassa rakkaudessa yksityiskohtiin. Eli siinä, mitä japanilaiset kutsuvat omotenashiksi ja mitä me kutsumme suomalaiseksi designiksi.

– Sitä tulee iloiseksi joka kerta kun astuu suihkuun ja katsoo näitä hienoja materiaaleja. Lopputuloksesta tuli erittäin onnistunut, sanoo Nils-Erik. Hänestä todella näkee, kuinka hän kylpyhuoneesta puhuessaankin siirtyy ajatuksissaan saariston auringon paahtamalle laiturille, jolla ulkosuihkun vesi valuu hänen päälleen.

Referenssit

Ajaton kylpyhuone

Katso esittely